Sivut

14. huhtikuuta 2015

HaPK-03 joukkueen toiminta kaudella syksy-2014 ja talvi-2015



Nyt mennään jo maaliskuun 2015 paremmalla puolella ja on aika katsoa taaksepäin kulunutta harjoituskautta. Talvi on vierähtänyt nopeasti lukuisien harjoituksien ja pelien tiimellyksessä.

Joukkue on kasvanut 28 pojan tiimiksi, joka jakautuu tällä hetkellä kahdeksi harraste- ja aktiivitason joukkueiksi pelitilanteissa. Joukkueen pääluku on kasvanut harrastetason joukkueen osalta, harjoitukset ovat yhteiset koko tiimille.  

Ja mikä on harjoitellessa, kun Haminaan on saatu oma uusi palloiluhalli!

 HaPK-03 joukkue lähdössä Elomarkkinakulkueeseen elokuu 2014

Loppukesällä 2014 Haminan kaupunki sai naapurikaupungista Kotkasta siirtona vanhan tekonurmen, joka asennettiin Ruissalon hiekkakentälle. Pelejä ja harjoituksia tahkottiin vielä hyvin palvelevalla tekonurmella ensimmäisiin  räntäsateisiin saakka. Syksyn sateisissa ja pimeissä illoissa ehdittiin juosta monta kuntoharjoitusta Ruissalon pururadalla. Sisäpelivuoroilla Haminan liikuntahallilla pelattiin futsalia ja tehtiin erilaisia harjoitteita.

Uuden palloiluhallin valmistumista odotettiin innolla. Kun ovet avautuivat loppuvuodesta oli harras toive toteutunut. Vihdoin seuramme joukkueet pääsivät nauttimaan kunnollisista harjoitteluolosuhteista. Palloiluhallin käyttäjiksi ovat päässeet myös muutkin kuin jalkapalloseurat, mm golffarit. Yleisövuoroilla jalkapallotunnelmaan pääsee mukaan kuka tahansa pienellä sisäänpääsymaksulla. Joukkueemme harjoittelee palloiluhallissa kolmesti viikossa. Tämän lisäksi jotkut pojista käyvät välipäivinä potkimassa hallin yleisövuorolla.

Oma turnaus Haminan Palloiluhallissa tammikuussa 2015

Alkuvuosi on ollut aktiivinen myös pelien saralla. Joulukuun lopussa osallistuimme  Tampereella Umbro-turnaukseen, josta pojat palasivat kotiin pronssimitalit kaulassa. Yksittäisiä harjoitusotteluita on pelattu niin omassa hallissa kuin lähialueella, esim Kotkassa. 

Joukkueemme on järjestänyt kaksi omaa turnausta tammi- ja maaliskuussa. Helmikuun lopussa osallistuimme Myllypurossa järjestettyyn Kevätrieha turnaukseen, josta tuliaisena oli pronssia. Maaliskuisessa kokopäiväturnauksessa pelasivat kummatkin joukkueemme. Aktiivisarjaan osallistunut joukkueemme ylsi hopealle.

Pronssipojat Tampereen Umbro turnauksessa joulukuussa 2014

HaPK-03 pojat sijoittuivat Myllypurossa Kevätriehaturnauksessa helmikuussa 2015 pronssille

HaPK-03 aktiivisarjan pojat saivat hopeaa Haminan Palloiluhallissa HaPK Cup turnauksessa maaliskuussa 2015

Hyvät sijoitukset turnauksissa nostavat pelaajien itsetuntoa ja antavat lisäpotkua harjoitteluun. Se lisää poikien kilpailutahtoa ja motivoi parantamaan suorituksia. Liekö tämä aktiivitason joukkueen menestys myös tuonut uutta haastetta valmennusjohdolle, sillä aktiivisuus esim. peleihin on paljon korkeampi aktiivitason pelaajien osalta ja vastaavasti hivenen matalampi harrastetason joukkueen kohdalla. Tulevalle kesälle on tiedossa useita turnauksia koko porukalle, joten toivottavasti innostus kasvaa myös harrastejoukkueen puolella.

Tätä kirjoittaessani alamme valmistautumaan seuraavaan turnaukseen, joka on ensi viikonloppuna 28.-29.3 Imatran IPS Cup. Toiveissa tietysti hyvä turnaus,  paljon pelejä, reilua meininkiä ja tuliaisiksi tietysti palkintosija!

Vanhempana (äitinä) olen onnellinen, että lapseni on valinnut harrastuksekseen jalkapallon. Mieli on muuttunut äidillä siitä, kun saattelin poikani ensimmäisen kerran harjoituksiin. Silloin nimittäin ajattelin, että oma osallistumiseni on juuri sitä, harkkoihin viemistä, ei mitään muuta. Sittemmin olen tutustunut muihin mukaviin vanhempiin, kentän reunalla notkuessa on vaihdettu monet tarinat ja vinkit ja on tuntunut luontevalta miettiä yhdessä tekemistä joukkueen hyväksi. Onkin ollut mukava huomata se talkoohengen voima, jota vanhemmat yhdessä kehittävät tarvittaessa. Oman joukkueen järjestämissä turnauksissa kahvio täyttyy tekevistä äideistä ja organisaattoreita löytyy. Varainkeruutempauksessa moni huomasi itsessään asuvan piilevän myyjän! Puuhaäidit järjestivät joukkueelle eräänä viikonloppuna koulun liikuntasaliin kaupunkisota-tapahtuman, se saikin pojilta paljon kiitosta. Joukkuekavereiden kanssa on kiva olla muutenkin kun vain jalkapallon merkeissä.

Sitten iso peukku joukkueen valmentajille ja huoltotiimille tästä talven toiminnasta. Ilolla jätän oman pelurini kannustavan ja hyvän ilmapiirin luovan valmentajan käsiin. Esimerkkejä olen kuullut toisenlaisistakin valmentajista. Meidän joukkueessa asiat ovat hyvin, kaikin puolin.

Tuleva kevät ja kesä on jalkapallontäyteinen. Siksi toivonkin valmentajille energiaa harkkojen ja pelien pyörittämiseen.  Vanhemmille jaksamista arjen ja tämän hienon harrastuksen yhteensovittamiseen. Pelaajille toivotan hyviä kikkoja, kovia tykkejä, varmoja sijoituksia ja tarkkoja syöttöjä  (nämä lainasin valmentajan positiivisista kommenteista pelaajille harjoituksissa)!

                                                         Soile Inkeroinen
                                                         Aarnen äiti & Joukkueen Blogisti