Sivut

18. tammikuuta 2016

Kouvolan uimareiden Rollojoukkue toista vuotta Nuorisokeskus Anjalan kummijoukkueena


Joulu on ohitse, uusi vuosi otettu vastaan ja Kouvolan Uimareiden Rollokummijoukkuekin kääntää katseensa taas kohti allasta ja kevättä. Palataan kuitenkin ajatuksissa joitain kuukausia taaksepäin, kun elokuussa treenikaverit kohtasivat taas kesäloman jälkeen ja harjoitukset uinnin parissa jatkuivat. Syksy aloitettiin peruskunnon kohottamisella ja veteen piti hakea jokaisen tuntumaa. Vanhoja uintikavereita oli mukava nähdä ja mukaan mahtui myös jokunen uusi uimari. He sulautuivat mukavasti tähän ikäryhmään. Heti elokuussa selvittelimme ryhmäytymispäivän ajankohtaa Anjalan nuorisokeskuksen kanssa ja sopiva päivämäärä löytyi lokakuulta.
 
Anjalan ryhmäytymispäivään suhtauduttiin innolla, koska vaihtelu normaaliin harjoitteluun tuo aina kaivattua piristystä. Kouvolan uimarit ovat toista vuotta mukana tässä kummijoukkuetoiminnassa, ja Anjalassa oli edellisenäkin vuonna vietetty ikimuistoinen päinä, oli päivä tämän vuoksi myös hyvin odotettu uimareiden keskuudessa. Ryhmäytymispäivässä oli mukana 24 uimaria, valmentaja ja muutamia vanhempia. Uimarit jaettiin kahteen ryhmään. Toinen ryhmä oli ensin tarzan radalla ja toinen suoritti tällä aikaa erilaisia pähkäily- ja ryhmätehtäviä ja vuoroja vaihdettiin sitten ruokailun jälkeen. 


Tehtävät olivat kaikki sellaisia, mitä ei yksin olisi pystynyt suorittamaan. Nyt tarvittiin kaikkia mukaan, jotta homma toimisi. Hienoja oivalluksia, ratkaisuja, auttamista ja yhteisen tavoitteen saavuttamisen eteen uurastamista, eli juuri sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Näitä ajatuksia yhdessä tekemisestä voi jokainen kuljettaa mukana myös harjoituksissa, vaikka yksilölajista onkin kyse.
Päivä oli ikimuistoinen ja jäi monien uimareiden mieleen. Erityisesti tarzan radasta monet puhuivat useasti ja kertoilivat kokemuksiaan eteenpäin. Ilo uimareiden kasvoilla paistoi kauas.

Tämä ryhmäytymispäivä antoikin tsemppiä uimareille loka-marraskuun vaihteen kauden pääkisoihin, IKM aluekilpailuihin Jyväskylään. Oli hienoa nähdä, miten uimarit yhtenä porukkana toimivat viikonlopun ja saivat itsestään irti kaiken mitä silloin tarvitsi, vaikka viikonloppu oli pitkä ja kisaväsymys kova. Kisat onnistuivat uimareilta mahtavasti. Omia ennätyksiä laitettiin uusiksi oikein urakalla ja henkilökohtaisia huippusuorituksia mahtui mukaan monia. Joukkuehenki kulminoitui kisoissa viesteihin, jossa neljän uimarin porukka (kaksi tyttöä -11v ja kaksi poikaa -12v.) sai puristettua itsestään irti kaiken ja sijoittuivat 4x50 vu viestissä valtakunnallisesti 5. sijalle. Tähän huippusuoritukseen vaikutti myös kannustusjoukko ja muut uimarit, jotka jaksoivat pitää koko viestin ajan yllä upeaa tsemppiä.




Loppuvuosi ahkeroitiin sitten harjoitusten parissa ja joulukuussa vietettiin ansaittua joululomaa. Nyt siis se katse kohti kevättä. Ahkeraa työntekoa uinnista nauttien. Ystävien kannustamista ja tukemista, kavereiden tsemppaamista, kun harjoitusväsymys painaa. Onnen taputuksia olalle, toisen onnistumisesta ja lohduttava kädenojennus, jos suoritus ei tuota toivottua tulosta. Yhdessä, toiset huomioiden, jokainen onnistuu ja keväästä tulee aurinkoinen ja menestyksekäs.
                      
Tiivis harjoitteleminen ja kilpaurheiluun paneutuminen vaatii itse uimarilta, valmentajilta, perheiltä, kuin koko organisaatiolta paljon. Anjalan nuorisokeskuksen kummijoukkueena oleminen on ollut yksi pala tässä kokonaisuudessa. Tämä kahden vuoden projekti on tuonut oman positiivisen ilmeen Kouvolan Uimareiden toimintaan. Kiitos siitä.



 

8. tammikuuta 2016

Kotkan kirin team Mimi - yksi kuudesta kummijoukkueesta


 
Team Mimin muodostaa Kotkan Kirin Mimosa ja Mirasos joukkueet. Kumpikin joukkue kilpailee 10-12 vuotiaiden sarjassa joukkuevoimistelussa. Keväällä 2015 meidät valittiin mukaan Nuorisokeskus Anjalan kummijoukkuetoimintaan. Tarkoituksena on parantaa yhteishenkeä sekä joukkueen sisällä että joukkueiden välillä.

Mimosa joukkueessa voimistelee tällä hetkellä 10 tyttöä, Mirasos joukkue on aavistuksen pienempi, 7 tyttöä kisajoukkueessa, mutta sivussa harjoittelevia tyttöjä on 4. 

Mirasos uusissa kisapuvuissaan


Kesällä harjoittelimme ulkokentillä peruskuntoa. Elokuun alusta palasimme saleille harjoittelemaan syksyn kisaohjelmia. Heti elokuussa harjoitusohjelmaan tuli lisäksi baletti sekä telinvoimistelua. Harjoituksia on 4-5 kertaa viikossa. 

Syyskuun alussa olimme Voimisteluliiton aluerinkileirillä Tanhuvaarassa, siellä oli tiivis ohjelma niin voimistelua kun oheislajeja.

Syyskuussa vietimme Anjalassa ryhmäytymispäivää. Sateisen ja kylmän kesän jälkeen saimme nauttia todella kauniista ja aurinkoisesta syyspäivästä. Teimme tehtäviä erilaisissa ryhmissä, meidät laitettiin keksimään ratkaisuja moniin ongelmatilanteisiin, saimme kiipeillä kiipeilyradalla (voimistelijoille aika helppoa : ) Mikä parasta saimme viettää päivän voimistelukavereiden kanssa muutenkin kun vain harkkasaleilla. Uudet Mirasos tytötkin pääsivät hyvin porukkaan mukaan.

Ryhmäytymispäivä Anjalassa


Leirin ja Anjala päivän jälkeen aloimme todenteolla keskittyä tulevaan kisakauteen. Syksyllä joukkuevoimistelussa kilpaillaan välinesarjassa, keväällä sitten vapaaohjelmilla. Nyt syksyllä meidän välineenä oli pallo. Pallonkäsittely vaatii paljon harjoittelua, sillä pudotuksia ei saisi tulla kisasuorituksissa. Pallon tulee pysyä hyppysissä kaikissa liikkeissä ja heittojen pitää onnistua myös.

Kilpailukausi startattiin Etelä-Suomen joukkuevoimistelun aluekisoista Töölön kisahallista marraskuun alussa. Ensimmäinen kisasuoritus oli jännittävä kummallekin joukkueelle.  Suoritukset menivät kuitenkin hienosti:  sijoitukset olivat Mimosa kategoria 5 ja Mirasos kategoria 8. Niin, kaikille ei varmaan ole selvää mitä kategoriat tarkoittaa? 10-12 vuotiaiden sarjassa joukkueet saavat tuomareilta pisteet, mutta niitä ei ilmoiteta pisteinä vaan tietty pistemäärä oikeuttaa tiettyyn kategoriaan, niin että kategoria 1 on paras ja kategoria 10 heikoin. 

Seuraavien kilpailujen vuoro oli sitten heti marraskuun puolessa välissä ja ne olivat TUL joukkuevoimistelun välinesarjojen kilpailut Tampereella Hervannassa. Tampereen kisamatka oli meillä kahden yön reissu. Ensimmäistä kertaa majoituimme hotelliin koulumajoituksen sijaan. Reissu oli siis jännittävä meille sekä kisasuoritusten että tuon yöpymisen puolesta.  Reissuilla meille jää paljon aikaa olla yhdessä joukkueena, siellä joukkuehenki paranee ihan huomaamatta. Meillä on asetettu sääntö että kännyköitä tai tabletteja ei saa käyttää matkojen aikana. Aluksi mietimme että miten pitkät matkat sujuvat ilman niitä, mutta se ei enää haittaa koska keksimme kivaa puuhaa joukkuekavereiden kanssa esim. rikkinäinen puhelin, erilaiset sanaleikit tai keksimme muille joukkueille kannustushuutoja kilpailuun. Tampereella kilpailusuoritukset menivät hyvin vaikka muutama pudotus tulikin.  Mimosa sijoittui täällä myös kategoriaan 5 ja Mirasos kategoriaan 8. Mimosan sijoitus riitti 6 parhaan joukkueen joukkoon ja oikeutti esiintymiseen myös finaalipäivänä. Finaalisuoritus oli puhtaampi ja rennompi kun kisasuoritus. 

Tampereen kisoissa

Mimosa Tampereella, mukana tietenkin joukkueen maskotti Minni


Kilpailukausi huipentui joukkuevoimistelun välinesarjojen SM kilpailuissa Vantaan Korsossa. Sinne voivat osallistua kaikki Suomen parhaat joukkueet ja tuomarit arvostelevat suoritukset tiukemmin kuin muissa kisoissa. Kumpikin joukkue onnistui suorituksissa ja ne olivat kauden parhaat ja puhtaimmat suoritukset. Mimosa sijoittui kategoriaan 6 ja Mirasos kategoriaan 8. 

Kaiken kaikkiaan syksy oli loistava kummallekin joukkueelle. Välinesarja on aina haasteellisempi koska virheiden määrä voi lisääntyä. On varsin tavallista, että joukkueiden suoritusarvioinnit ovat syksyllä hieman heikompia kuin edellisenä keväänä. Mirasoksella oli kokonaan uusi ohjelma tälle kaudelle, mutta tytöt oppivat sen nopeasti ja kategoriat nousivat hieman keväästä. Mimosalla kevään ohjelmaa muokattiin pallo-ohjelmaan sopivaksi. Kategoriatavoitetta ei asetettu kaudelle mutta Mimosa yllätti huimalla kategoriaparannuksella, keväällä paras kategoria oli 7 ja nyt päästiin kategoriaan 5 kaksi kertaa. Mimosa aloitti kilpailu-uransa vasta keväällä 2015.

Syyskausi päätettiin Kotkan kirin joulunäytökseen Steveco Areenalla. Siellä nähtiin kaikkien kilpailevien joukkueiden kilpaohjelmat sekä jokainen joukkue oli tehnyt joulunäytösohjelman, jonka aiheena oli tällä kertaa Mauri Kunnaksen satu Joulupukki ja noitarumpu. Mirasos esitti pirteän Tonttuparaatin ja Mimosa esitti upean Tähtitaivaan yhdessä Kiri Kilpa Teamin kanssa.
Nyt pidetään pieni huilitauko, mutta heti joulun jälkeen palataan harkkasaleille ja aletaan harjoittelemaan kevään ohjelmia. 

Kotkan Kirin joulunäytös

Kotkan Kirin joulunäytös Mimosa


Mirasos Kotkan Kirin kalenterikuvauksissa

Terveisin,  team Mimin tytöt huoltojoukkoineen